„Ai parcat ca un bou!”. De câte ori nu ne-a venit în minte să îl „gratulăm” astfel pe minunatul şofer care şi-a pus maşina pe trotuar, forţând mamele cu cărucioare să coboare în stradă, în plin trafic, sau pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Probabil că mulţi conducători auto şi-au auzit astfel de vorbe! Însă, acest lucru nu a ajutat prea mult la stârpirea unor astfel de obiceiuri.

Mediatorul Gabriel Cazan: „M-am gândit că nu ar fi rău să îi facem un pic de ruşine şi pe şoferii noştri!”

Gândidu-se că, dacă îi facem de ruşine public pe unii şoferi, gestul va servi de învăţătură de minte şi pentru alţii, mai mulţi argeşeni inimoşi, cu cu simţul umorului dar şi conştiinţă  civică, au creat pe Facebook o comunitate ce se numeşte chiar aşa: „Ai parcat ca un bou!”. Aici, oricine are poze cu maşini puse altfel decât cere legea, regulile de convieţuire şi, nu în ultimul rând, bunul-simţ, le poate posta pentru a fi văzute de cât mai multă lume.
Cum le-a venit ideea? „Astfel de comunităţi există pe reţea pentru mai multe oraşe. Am văzut şi noi poze puse de alţii, cu parcări aiurea şi cum şi la noi întâlneşti astfel de situaţii la tot pasul, m-am gândit că nu ar fi rău să îi facem un pic de ruşine şi pe şoferii noştri! Grupul, am constat, exista deja, fondat, se pare de Silviu Romano, fostul DJ de la Radio 21, dar nu era foarte activ. Eu doar l-am reactivat! Pentru că nu e rău să îi aratăm pe aceşti şoferi nesimţiţi, poate mai schimbăm ceva!”, ne-a declarat mediatorul Gabriel Cazan, cel ce se ocupă destul de activ de această mică „acţiune” de educaţie civică.

Maşinile Poliţiei, şi ele printre protagoniste

Pe comunitatea respectivă puteţi găsi imagini cu parcări care mai de care mai  „interesante”, de la idioţenii complete, de te gândeşti ce a fost în capul respectivului şofer şi cum şi-a luat permisul de conducere, până la dovezi incredibile de lipsă de bun-simţ şi sfidare a regulilor de circulaţie. Din păcate, veţi regăsi şi multe în care protagonişti sunt chiar cei ce ar trebui să vegheze la respectarea acestora – reprezentanţii Poliţiei, fie ea Locală sau chiar naţională.
Pentru ilustrare, am ales câteva dintre imaginile postate în comunitate de cei cu simţ civic sau amuzaţi de isprăvile respectivilor şoferi.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI