Ai asigurare la Astra? Cererile de despăgubire se vor depune direct la Fondul de Garantare a Asiguraţilor

989 views

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat miercuri, 26 august că a cerut intrarea în faliment a societăţii de asigurare Astra.

Astfel, dacă solicitarea va fi validată de instanţă, dosarele de daună vor fi preluate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Mai precis, asiguraţii vor fi nevoiţi să ceară despăgubiri direct de la FGA.

Potrivit unui comunicat publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, „consiliul ASF a analizat situatia Societatii Asigurare-Reasigurare Astra SA pe baza unui raport inaintat de administratorul special KPMG Advisory privind stadiul planului de redresare financiara si optiunile existente in urma esuarii procesului de majorare a capitalului social. (…) In urma analizei si pe baza concluziilor raportului KPMG, Consiliul ASF a adoptat urmatoarele decizii: inchiderea procedurii de redresare financiara a societatii Astra, revocarea si incetarea atributiilor de administrator special ale KPMG Advisory, retragerea autorizatiei de functionare a societatii Astra, constatarea starii de insolventa a societatii Astra si solicitarea intrarii in procedura de faliment”.

Dacă instanţa va aproba cererea de intrare în procedura de faliment, dosarele de daună vor fi preluate de FGA, dar abia la o lună după decizia instanţei. Până atunci, clineţii se vor adresa tot către Astra.

Cererile de despăgubire se vor depune direct la FGA

Clienţii societăţii de asigurări Astra se vor adresa direct la FGA pentru despăgubiri. Aceştia vor completa o cerere de plată, la care vor anexa documentele doveditoare ale despăgubirii solicitate şi o copie a actului de identitate, se arata pe site-ul FGA, care vor fi depuse la sediul Fondului sau vor fi transmise prin poştă, cu confirmare de primire.

Reprezentanţii Fondului vor întocmi dosarul de daună şi vor verifica solicitarea şi documentele doveditoare. Apoi, se va face propunerea de plată şi avizarea dosarului de daună de către toate departamentele FGA. Dosarul de daună va fi aprobat de o comisie specială şi apoi se va ajunge la plata despăgubirilor.

Plata se va face, după caz, prin poştă – pentru persoanele fizice, în cont bancar, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice sau prin unităţile CEC Bank.

Comments

comments