AEP. A fost aprobată înființarea a încă 270 de secții de votare în străinătate la alegerile prezidențiale

270 de secții noi de votare vor fi înființate în străinătate pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă, duminică. AEP a precizat că acum sunt 714 secții aprobate, din cele 838 preconizate a fi înființate.

Înființarea celor 270 de secții de votare a fost făcută de către AEP la propunerea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, au precizat reprezentanții Autorității, într-un comunicat de presă.

„€Numărul secțiilor de votare din străinătate aprobate până în prezent de Autoritatea Electorală Permanentă a ajuns la 714, din cele 838 de secții de votare preconizate a fi înființate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019. Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, prin Hotărârea nr. 37/2019, propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile a încă 270 de secții de votare, pe lângă cele 444 aprobate anterior, noile propuneri fiind transmise de Ministerul Afacerilor Externe în data de 11 octombrie 2019” menționează AEP în comunicat.

„€Potrivit acestei hotărâri, numerotarea secțiilor de votare prevăzute în anexă se realizează în continuarea numerotării secțiilor de votare prevăzute de Hotărârea Autorității Electorale Permanente nr. 35 din 4 octombrie 2019 pentru aprobarea propunerilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile secțiilor de votare din străinătate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe în data de 3 octombrie 2019, precum și a unor măsuri pentru buna organizare a acestora” mai transmite instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here