Adrian Bughiu: Ministrul demis Cîmpeanu reușește să dea din nou peste cap organizarea în școli

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Adrian Dumitru Bughiu:Ministrul demis Sorin Cîmpeanu reușește să dea din nou peste cap organizarea în școli.

Deși a avut două săptămâni la dispoziție pentru a se organiza și a veni cu un plan cât mai simplu și mai eficient, în prima zi de la reluarea cursurilor, acesta a venit cu noi modificări, conform cărora în zonele cu incidență sub 3% rată de infectare să se renunțe la pragul de vaccinare.

Nu știu cu ce specialiști se consultă acest (încă) oficial al statului român. De fapt, nu știu cu cine se consultă dl Câmpeanu pentru că, din câte am înțeles, cu profesorii, cu sindicatele din domeniu, cu structurile asociative care îi reprezintă pe părinți și pe elevi nu s-a consultat. Fiecare ministru ia decizii de capul lui, sabotând practic orice idee că statul acționează rațional și eficient în lupta împotriva efectelor pandemiei.

PS: Deși suntem în luna octombrie, lipsesc în continuare testele non invazive în școli, deși soluția testării la câteva zile a elevilor și a cadrelor didactice este cea mai eficientă în depistarea cazurilor de infectare cu acest virus și ar oferi și o radiografie la nivel de unitate de învățământ. Ministrul demis Sorin Câmpeanu nu are nici o scuză pentru această lacună majoră în pregătirea începerii activității școlare din cauza căreia au de suferit în primul rând elevii și cadrele didactice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here