La începutul lunii noiembrie, Adient Trim Piteşti a fost desemnată cea mai performantă companie ce operează în segmenul industrial la nivelul judeţului Argeş, în virtutea performanţelor înregistrate la nivelul anului 2016.

Premierea a avut loc în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Galei „Topul Firmelor din Argeş”,  eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, la care au participat peste 200 de invitaţi, printre care s-au numarat E.S. Vladimir Valky, Ambasadorul Cehiei în Romania, precum şi E.S. Marco Giungi, Ambasadorul Italiei în ţara noastră. Premiul i-a fost înmânat Amaliei Săceleanu, Directorul fabricii Adient Trim Piteşti, parte din Grupul ADIENT, lider global în producţia de scaune auto şi unul dintre cei mai importanţi angajatori la nivel local.

„€Suntem onoraţi de premiul acordat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, o recunoaştere a pasiunii şi efortului pe care le investim zi de zi, pentru a realiza produse la cele mai înalte standarde de calitate, ce îmbunătăţesc experienţa unei lumi în mişcare. Ne-am propus să facem din Adient Trim Piteşti un loc de muncă asumat cu mândrie, iar performanţele obţinute cu sprijinul colegilor mei demonstrează că avansăm în direcţia corectă şi ne încurajează să privim cu încredere spre viitor” a declarat Amalia Săceleanu.

În fiecare an, tapiţeriile auto realizate la fabrica Adient Trim din Piteşti se regăsesc pe mai mult de 1.150.000 de maşini din întreaga lume. Producţia se realizează folosind utilaje de ultimă generaţie, iar calitatea extrem de ridicată a produselor şi profesionalismul echipei au ajutat compania să devină un reper în domeniul său de activitate, la nivel internaţional.

Fabrica ADIENT din Piteşti are în prezent 2.100 de angajaţi şi se află în plin proces de recrutare, ca urmare a extinderii capacității de producție.

Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5.800 de angajaţi şi deţine opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (materiale textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armături metalice), Ploieşti (tapiţerii), Piteşti (tapiţerii).

Despre Adient:

Adient este lider global în producția de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici aflate în 33 țări din întreaga lume, Adient produce și livreaza scaune pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. De la sisteme complete până la componente individuale, expertiza Adient se reflectă în fiecare pas al procesului de fabricare a scaunelor auto. Abilitățile integrate, in-house, permit companiei să preia produsul de la etapa de cercetare și design, să îl urmăreasca pe întreg procesul, pâna la proiectare și fabricare –・iar munca angajatilor Adient se regăsește în 25 de milioane de vehicule în fiecare an.

Adient (NYSE:ADNT) şi-a anunțat debutul ca o corporație independentă, listată la bursă, prin finalizarea separării de Johnson Controls International în data de 31 octombrie, 2016. Acțiunile companiei sunt listate la New York Stock Exchange sub simbolul “ADNT.”. Desprinsă din Johnson Controls Automotive Seating, Adient se poziționează ca lider în industria producției de scaune auto la nivel global.

Președintele și CEO-ul companiei este R. Bruce McDonald. Acesta a declarat, în ziua în care a fost fondată Adient: “Misiunea noastră este să fim furnizorul de scaune auto, de talie mondială, a cărui poziție de lider de piață se datorează costurilor, calității, execuției și satisfacției oferite clienților. Ne vom dezvolta abilitățile pentru a determina creșterea industriei, atât în segmentul auto, cât și dicolo de aceasta.”

În calitate de companie independentă, Adient are în vedere creșterea investițiilor în produse și tehnologii inovatoare, aliniate cu tendințele precum pilotarea autonomă, electrificarea, scaune ușoare care ocupă puțin spațiu, precum și personalizarea produselor și a capabilităților oferite de o mașină. Adient are în vedere exploatarea oportunităților oferite de piețele adiacente, în afara industriei auto tradiţionale, precum vehicule comerciale, trenuri de pasageri şi scaune pentru avioane.

Comments

comments