Formarea de viitori specialişti este o prioritate pentru Adient. Pentru al treilea an consecutiv, compania a lansat programul Start Your Career, prin care studenţii şi masteranzii pot efectua stagii de practică plătite în cadrul companiei iar, la final, pot fi angajaţi.

Realizat în parteneriat cu Universitatea din Piteşti, Start Your Career oferă tinerilor argeşeni posibilitatea de a câştiga experienţă într-unul dintre cele 10 departamente –・Producţie, Mentenanţă, Calitate, Logistică, Resurse Umane, Inginerie, Financiar, Lansări & CI, IT sau SSM, sub îndrumarea profesioniştilor Adient, în fabricile din Piteşti, Bradu şi Poiana Lacului.

„€Educaţia este esenţială atunci când ne gândim la viitor. Ne bucurăm să putem spune că astăzi suntem unul dintre cei mai importanţi angajatori la nivel local, însă atenţia noastră se îndreaptă şi asupra generaţiilor tinere, aflate în curs de formare. Lor vrem să le demonstrăm că îşi pot construi o carieră de succes aici, acasă, iar Adient este o companie gata să îi sprijine încă din timpul facultăţii ” a declarat Aurelian Dumitru, Senior HR Manager România şi Slovenia.

Conferinţa oficială de deschidere a proiectului a avut loc pe 1 noiembrie 2017, la Universitate şi s-a bucurat de o prezenţă numeroasă din partea studenţilor şi masteranzilor.

Până acum, din cei 153 de stagiari participanţi în programul Start Your Career, 45 au devenit angajaţi ai Adient.

În fiecare an, tapiţeriile auto realizate la fabrica Adient Trim din Piteşti se regăsesc pe mai mult de 1.150.000 de maşini din întreaga lume. Producţia se realizează folosind utilaje de ultimă generaţie, iar calitatea extrem de ridicată a produselor şi profesionalismul echipei au ajutat compania să devină un reper în domeniul său de activitate, la nivel internaţional.

Fabrica ADIENT din Piteşti are în prezent 2.100 de angajaţi şi se află în plin proces de recrutare, ca urmare a extinderii capacității de producție.

Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5.800 de angajaţi şi deţine opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (materiale textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armături metalice), Ploieşti (tapiţerii), Piteşti (tapiţerii).

Despre Adient:

Adient este lider global în producția de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici aflate în 33 țări din întreaga lume, Adient produce și livreaza scaune pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. De la sisteme complete până la componente individuale, expertiza Adient se reflectă în fiecare pas al procesului de fabricare a scaunelor auto. Abilitățile integrate, in-house, permit companiei să preia produsul de la etapa de cercetare și design, să îl urmăreasca pe întreg procesul, pâna la proiectare și fabricare – iar munca angajatilor Adient se regăsește în 25 de milioane de vehicule în fiecare an.

Adient (NYSE:ADNT) şi-a anunțat debutul ca o corporație independentă, listată la bursă, prin finalizarea separării de Johnson Controls International în data de 31 octombrie, 2016. Acțiunile companiei sunt listate la New York Stock Exchange sub simbolul “ADNT.”. Desprinsă din Johnson Controls Automotive Seating, Adient se poziționează ca lider în industria producției de scaune auto la nivel global.

Președintele și CEO-ul companiei este R. Bruce McDonald. Acesta a declarat, în ziua în care a fost fondată Adient: “廴isiunea noastră este să fim furnizorul de scaune auto, de talie mondială, a cărui poziție de lider de piață se datorează costurilor, calității, execuției și satisfacției oferite clienților. Ne vom dezvolta abilitățile pentru a determina creșterea industriei, atât în segmentul auto, cât și dicolo de aceasta.”・

În calitate de companie independentă, Adient are în vedere creșterea investițiilor în produse și tehnologii inovatoare, aliniate cu tendințele precum pilotarea autonomă, electrificarea, scaune ușoare care ocupă puțin spațiu, precum și personalizarea produselor și a capabilităților oferite de o mașină. Adient are în vedere exploatarea oportunităților oferite de piețele adiacente, în afara industriei auto tradiţionale, precum vehicule comerciale, trenuri de pasageri şi scaune pentru avioane.

Comments

comments