Adeverinţa electronică verde de călătorie este astăzi pe agenda sesiunii plenare a Paralmentului European. Eurodeputaţii vor discuta şi vor vota propunerea comisiei privind acest document, aducând amendamente.

Apoi discuţiile cu statele membre pot începe imediat, pentru că adeverinţa electronică verde ar trebui să intre în vigoare până în vară, astfel încât europenii să poată pleca în vacanţe în afara ţărilor lor.

Eurodeputații au pregătit o serie de amendamente și insistă pentru facilitarea liberei circulații fără discriminare și pentru realizarea unei adeverințe securizate și interoperabile în format digital sau pe suport de hârtie, care să conțină informații cu privire la situația vaccinării unei persoane, la rezultatele testelor Covid-19 sau la prezența unei infecții anterioare.

De asemenea, este de așteptat ca eurodeputații să solicite teste de depistare accesibile și la prețuri rezonabile, pentru a evita o eventuală discriminare împotriva persoanelor care nu au fost vaccinate, dar și standarde ridicate de protecția datelor personale.

Comments

comments