Acum! Concurs de şah la sediul PMP Argeş!

Astăzi, 27 august, se desfăşoară la sediul PMP Argeş un concurs de şah la care participă 23 de copii şi juniori şi 11 adulţi.

În acest moment concursul se află în desfăşurare, urmând ca premierea copiilor să aibă loc în jurul orei 13.30. Concursul este organizat de către preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf, împreună cu preşedintele Asociaţiei Clubul de Şah ALFIL Piteşti, Ovidiu Stancu. Acest club funcţionează în Piteşti de 10 ani. Este pentru prima dată, în Piteşti, când filiala unui partid politic şi un club de şah organizează împreună un astfel de concurs.

În conferinţa de presă de vineri, 26 august, președintele PMP Argeș, consilierul județean Cătălin Bulf, a anunțat că nu va încasa niciun leu din indemnizația de ales local, urmând să investească acești bani în acțiuni pentru tineri, concursul de şah de astăzi fiind prima acţiune de acest gen.

Pentru a afla mai multe detalii am stat de vorbă cu Ovidiu Stancu. Iată ce ne-a declarat: „Până acum nu am mai primit oferte de la oamenii politici. Faptul că preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf, m-a contactat şi mi-a propus să organizăm împreună un astfel de concurs m-a mobilizat. Această primă iniţiativă este un bun început pentru o viitoare colaborare. Nu implic şahul în politică, nici politica în şah, dar mă bucur că şahiştii au această ocazie să fie împreună şi să concureze. M-aş bucura să devină un obicei astfel de întâlniri. În viitor, poate vom invita un Mare Maestru Şahist, pentru un meci simultan. Adică acel gen de meci în care Marele Maestru joacă simultan cu 20-30 de alţi jucători. De asemenea, poate vom organiza un concurs care să dureze două zile, cu timp complet, de 2 ore până la 5 ore partida.”

Menţionăm că ceea ce s-a organizat, astăzi, la PMP Argeş, a fost un concurs BLITZ, în care o partidă trebuie să se termine în 10 minute, fiecare jucător având la dispoziţie 5 minute pentru a-şi epuiza mutările.
La primul concurs de acest gen au participat un Candidat de Maestru, Florin Popescu şi un vicecampion naţional, Alexandru Costin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here