Actorul piteștean Dumitru Drăgan sau Miki, cum îi spuneau prietenii, a fost găsit mort în cadă. Trupul fără suflare a fost descoperit de pompierii care au fost chemați să spargă ușa apartamentului său din zona centrală a Piteștiului. Acesta avea 79 de ani și locuia singur. Din primele informaţii, cauza decesului ar fi infarct miocardic sau un accident vascular cerebral.

Dumitru Drăgan s-a născut la 2 decembrie 1939, în București și a fost absolvent al Colegiului Național „I.L.Caragiale”, promoția 1956. A fost admis la Institutul de Artǎ Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” din București, unde a urmat cursurile de actorie la clasa Prof.A.Pop.Marțian, cu asistenti Horea Popescu, Ion Cojar, Mihai Berechet și Cornel Todea, colegi de promotie fiindu-i Stela Popescu, Rodica Popescu Bitănescu, Sebastian Papaiani, Anda Caropol și alții.

În 1973 s-a stabilit în Pitești și a fost actor al Teatrului ”Alexandru Davila” până la sfârșitul carierei sale, în anul 2010, unde a jucat peste 90 de roluri. În cei 50 de ani de activitate a jucat pe scenele teatrelor din București, Brașov, Baia Mare, Piatra Neamț, Constanța, activitatea sa artistică cuprinzând peste 150 de roluri.

A obținut numeroase diplome de onoare, de merit și de excelență, dar și Titlul de Fiu al Argeșului și Muscelului în anul 2011, pentru personalitate marcantă în domeniul Culturii.

Comments

comments