Activitatea secţiei de Boli Infecțioase de la Mioveni va continua. Costurile sunt suportate din bugetul local. După mai bine de trei luni grele, mii de ore de muncă în condiții extreme, sute de pacienți tratați și zeci de vieți salvate la limită, la finalul acestei săptămâni încetează detașările medicilor și asistenților medicali care au deservit cu curaj și devotare secția de Boli Infecțioase și Compartimentul de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Mioveni – suport covid.

Acești oameni deosebiți au luptat, fără pauză, în linia întâi împotriva virusului invizibil, fără să stea pe gânduri, în ciuda riscurilor, a presiunii deosebit de crescute și a dorului de familie. De aceea, cadrele medicale trebuie să simtă recunoștința celor din jur, pentru a avea putere să meargă mai departe.

În numele primăriei și al tuturor argeșenilor salvați la Mioveni, le mulțumesc public, în primul rând medicilor și asistenților de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, precum și personalului medical de la celelalte unități medicale din județ, profesioniști care au făcut echipă la secția Covid de la Mioveni în ultimele luni. De asemenea mulțumesc și echipei medicale de la noul spital, pentru efortul susținut de care au dat dovadă, contribuind la efortul comun în scopul salvării vieții argeșenilor. Nu în ultimul rând, transmit aprecieri personalului auxiliar din cadrul SC Servicii Generale, cei care asigură funcționarea tehnică și întreținerea unității medicale.

În continuare, vom depune toate eforturile, împreună cu echipa medicală de la Mioveni să menţinem această secţie, pentru binele argeşenilor şi al celor care au nevoie de îngrijire medicală în această perioadă, pe partea de COVID. Cu sprijinul medicilor care au decis să rămână în continuare alături de noi, activitatea secţiei de la Mioveni va continua să funcţioneze cu personal mixt, în timp ce partea financiară o vom suporta tot noi în continuare, de la bugetul local”, transmite primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Comments

comments