57 de sancțiuni au fost aplicate și 8 certificate de înmatriculare au fost retrase, în urma unui control de câteva ore organizat de Poliția de Română în zona aeroporturilor internaționale din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași. La data de 12 aprilie, Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi din cadrul Poliției Române au organizat o acţiune la nivel regional pentru verificarea legalității activității de taximetrie, în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași.

Acțiunea a urmărit descoperirea taximetrelor pirat, verificarea funcţionării corecte a aparatelor de taxat, diminuarea concurenţei neloiale și a modului în care sunt respectate prevederile legale ce reglementează activitatea de taximetrie. Pe parcursul activității, echipele de control au verificat 137 de autovehicule, iar în urma acestor activități au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere și 47 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. De asemenea, la acțiune au participat specialiști ai Registrului Auto Român.

Exemple:
În urma controlului efectuat în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă a fost depistat un autovehiculul, condus de un un bărbat, 58 de ani, care efectua transport de persoane în regim taxi. Echipa de controlul a constatat că autovehiculul avea inspecția tehnică periodică expirată, emitea noxe peste limita legală și avea caroseria degradată. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.595 de lei, iar polițiștii au sesizat autoritatea de autorizare pentru a dispune măsuri de suspendare a autorizației taxi.

Tot în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă  a fost depistat un alt autovehicul, condus de un bărbat, de 26 de ani, care efectua transport de persoane în regim taxi. La controlul efectuat s-a constatat că autovehiculul avea inspecția tehnică periodică expirată, anvelopele uzate și defecțiuni la sistemul de lumini. Șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.595 de lei, de asemenea fiind sesizată autoritatea de autorizare pentru a dispune măsuri de suspendare a autorizației taxi.

La Iași, polițiștii au depistat un bărbat, de 50 de ani, în timp ce transporta clienţi fără a pune în funcţiune aparatul de taxat. Șoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 de lei. Polițiștii vor continua acţiunile pentru verificarea legalității activității de taximetrie şi în perioada următoare.

Comments

comments