La această oră, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează o acțiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri de risc.

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești efectuează 6 percheziții domiciliare în incinta unui centru de detenție.

Este vorba despre Penitenciarul Mioveni iar în dosar sunt vizaţi doi medici şi deţinuţi.

Activitatea vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri de risc. Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi livrat droguri de risc către consumatori din interiorul unui centru de detenție.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că mai multe persoane private de libertate au livrat droguri de risc către consumatori aflaţi în interiorul unui centru de detenție. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Pitești urmează a fi aduse şase persoane, în vederea audierii. La activitatea participă și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș. Acțiunea beneficiază de sprijinul unității de detenție. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” se arată în comunicatul oficial al anchetatorilor.

Comments

comments