Achiziţie de marcă! Cristian Diaconescu, fostul ministru de Externe şi ministrul Justiţiei, locul 1 la Senat pe lista PMP Argeş

13,538 views

PMP Argeş dă lovitura pe „piaţa transferurilor politice”. Unul dintre cele mai bune produse ale politici româneşti va deschide lista la Senat în Argeş, la alegerile parlamentare din decembrie.

În cadrul conferinţei de presă săptămânală a PMP Argeş, alături de preşedintele Cătălin Bulf a fost prezent şi Cristian Diaconescu, prim-vicepreşedinte PMP la nivel naţional. Conform liderului PMP Argeş, Cristian Diaconescu, argeşean la origine, mai exact din comuna Stâlpeni, va fi numărul 1 pe lista de Senat.

„Domnul Cristian Diaconescu este candidatul PMP Argeş la Senat, pe locul 1. Dânsul este argeşean de-al nostru şi doreşte să fie alături de concetăţenii din Argeş. Este un om cu multă experiență politică şi un diplomat autentic, iar acest lucru va fi un beneficiu pentru judeţul nostru să aibă în Parlament un om de talia domniei sale”, a declarat Cătălin Bulf, preşedintele PMP Argeş.

Carieră profesională. Cristian Diaconescu – un CV impresionant

În perioada 1990 – 2000, Cristian Diaconescu a deținut numeroase funcții de răspundere în cadrul Ministerului Afacerilor Externe printre care: diplomat în Delegația Permanentă, ulterior Misiunea Permanentă a României la OSCE; coordonator al secției de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE; diplomat în Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizațiile Internaționale de la Viena, adjunct al șefului misiunii pentru domeniile politico-militar și de securitate ale OSCE; director al Direcției OSCE și de Cooperare cu Structurile Subregionale din Ministerul Afacerilor Externe; director general al Direcției Generale Juridice și Consulare din Ministerul Afacerilor Externe; șef de delegație la reuniunile privind Dimensiunea Umană a OSCE, Comisia privind Drepturile Omului la Geneva și Comisia Dunării.

În anul 2000, luând în considerare experiența sa în negocierile internaționale, Ministerul Afacerilor Externe i-a încredințat o importantă misiune internațională, numindu-l Secretar general adjunct al Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) și ambasador en pied în această organizație.

Anul 2001 a marcat pentru Cristian Diaconescu începutul carierei politice prin numirea sa ca Secretar de Stat pentru Afaceri Bilaterale în cadrul Ministerul Afacerilor Externe.

Această funcție a fost îndeplinită în paralel cu funcția de negociator șef pentru Tratatul privind regimul frontierei de stat româno-ucrainene, pentru Tratatul Politic de bază între România și Federația Rusă, pentru Legea maghiarilor din statele vecine Ungariei pentru tratatele și acordurile bilaterale privind regimul frontierelor, protecția minorităților și readmisia, precum și în domeniul măsurilor de creștere a încrederii și securității în Europa.

Începutul anului 2004, an hotărâtor pentru procesul de aderare a României la Uniunea Europeană, i-a adus numirea ca Ministru al Justiţiei cu misiunea de a negocia și închide capitolul 24, Justiție și Afaceri Interne în cadrul procesului de aderare a României la Uniunea Europeană. În noiembrie 2004 Cristian Diaconescu a raportat Guvernului României închiderea acestui capitol facilitând astfel finalizarea procesului de integrare în Uniunea Europeană.
În Senatul României, Cristian Diaconescu a deținut funcțiile de vicepreședinte al Comisiei Drepturilor Omului și Președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat si Vicepresedinte al Senatului.

În anul 2007 Cristian Diaconescu a obținut titlul de doctor în drept, iar în 2008 a fost numit ministru de Externe.

Comments

comments