Absolvenții de Teologie de la Universitatea din Pitești au susținut examenul de disertație

În cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești s-a desfășurat examenul de disertație pentru absolvenții de teologie înscriși în programele de master ale acestei instituții de învățământ.

Comisia examinatoare formată din profesori de la catedra de teologie a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

După prezentarea lucrărilor, cei 59 de masteranzi înscriși în programele de master: Apologetică și duhovnicie, Teologie – misiune și slujire prin limbajul mimico-gestual și Restaurarea icoanei, a picturii murale și de șevalet, au rostit jurământul la absolvirea cursurilor teologice.

Studenţii de la Secţia Artă Sacră au prezentat şi o probă practică, o parte fiind înscrişi pentru restaurare icoană veche, iar ceilalți pentru restaurare frescă.

Facultatea de Teologie din Pitești a fost înființată în anul 1993 prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic având drept ocrotitoare pe Sfânta Muceniță Filoteia. Astăzi a căpătat o nouă denumire, și anume Facultatea de Teologie, Istorie, Litere și Arte, fiind parte a Universității Pitești.

Foto: Cristian Gheorghe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.