Nu mai e nevoie de copii legalizate la admiterea la facultate.

Conform unui ordin semnat de ministrul Educaţiei, liceele şi facultăţile sunt obligate să accepte documente “conform cu originalul” sau chiar copii după actul de identitate trimise prin e-mail.

“Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a aprobat astăzi, 2 august, un ordin potrivit căruia dispoziţiile OUG 41/2016 se aplică în Ministerul Educaţiei, în instituţiile aflate în coordonarea/subordonarea Ministerului Educaţiei, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în instituţiile de învăţământ superior.
Ordinul de ministru va fi distribuit tuturor instituţiilor din sistemul naţional de învăţământ în vederea acceptării în relaţia cu cetăţenii a documentelor conform cu originalul în locul celor autentificate notarial”, se arată în comunicatul de presă.

În acest context, premierul Dacian Cioloş a scris pe o reţea de socializare că: “Am primit multe mesaje în ultima vreme legate de modul în care se concretizează masurile de simplificare adoptate de Guvern cu aproape o lună în urmă, între care eliminarea copiilor legalizate, mai ales pentru înscrierea la școli și universități. Prin inițiativa de azi a Ministerului Educației subliniem o dată în plus acest aspect: instituțiile de învățământ trebuie și ele să respecte măsurile de simplificare. Astfel, vor fi suficiente copiile conform cu originalul după documente.
Cu siguranță mai sunt multe de clarificat iar Guvernul și ministerele lucrează constant pe acest pachet de măsuri. Drumul către debirocratizare nu este simplu și trebuie parcurs în mod hotărât, cu paşii cei mai potriviți.”

Comments

comments