ABAAV folosește draga amfibie pe lacul de acumulare Pitești pentru scoaterea aluviunilor. 

Draga amfibie a Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea poate fi văzută în acțiune, pompând aluviuni, din acumularea Pitești (Prundu).  De aproximativ o săptămână, utilajul multifuncțional este utilizat pentru decolmatarea canalului de aducțiune a apei la priza de captare pentru sistemul de irigații Ștefănești – Leordeni. Se va realiza decolmatarea canalului până la adâncimea de 2 metri, pe o lungime de 120 metri și o lățime de 18 metri.

Această dragă amfibie este o solutie multifuncțională pentru lucrări de mică adâncime, cum ar fi dragarea prin aspirație, dragarea prin excavare și tăiere de vegetație, greblarea la sol uscat.

Utilajul are un sistem propriu de propulsie, funcționează și operează în apă ca o navă fluvială, se deplasează și iese pe uscat fără asistența macaralei.

Pentru lucrările de excavare este dotată cu un braț prevăzut cu două tipuri de cupe buldoexcavator (scoică și excavator cu dinți) cu o capacitate de 600 litri. Poate excava până la adâncimea de 5,5 metri.

Pentru decolmatarea prin sucțiune, draga dispune de tub de aspirație și pulverizare care ajunge la adâncimea de 6 metri, iar pentru lucrările de tăiere a vegetației, utilajul este prevăzut cu greblă buldoexcavator cu lățimea de aproape 3 metri.

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a achziționat utilajul multifuncțional în anul 2018 pentru realizarea lucrărilor de întreținere a cursurilor de apă și a lacurilor de acumulare.

Comments

comments