Au început lucrările la obiectivul de investiții „Amenajare albie pârâu Valea Copacilor, în zona localității Costești, județul Argeș”,  în valoare de 700.000 lei cu TVA, anunţă Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea.

În acest an malurile pârâului Valea Copacilor, afluent de dreapta al râului Teleorman, au fost erodate din cauza viiturilor puternice. Din această cauză, în zona orașului Costești mai multe clădiri din apropierea cursului de apă au fost puse în pericol, iar cimitirul localității Costești risca să se prăbușească în albia pârâului. S-a impus astfel, realizarea unor lucrări de protecție a malurilor în regim de urgență.

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a propus aprobarea lucrării de amenajare a albiei pârâului Valea Copacilor, în zona localității Costești, amonte de confluența cu râul Teleorman. Obiectivul de investiții a fost aprobat prin HG 582/2018 cu o valoare de 700 000 lei.

A fost întocmit proiectul tehnic s-a semnat contractul de lucrări construcții și montaj, iar la data de 10 septembrie 2018 Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a predat amplasamentul constructorului pentru începerea lucrărilor în vederea realizării obiectivului de investiții.

Până la acest moment, a fost curățat amplasamentul de vegetație, deșeuri și arborii purtați de ape și se lucrează la excavarea pământului din albie, confecționarea și montarea saltelelor, precum și a cutiilor de gabioane.

În continuare, lucrările ce urmează a fi efectuate constau în recalibrarea albiei pe o lungime de 1000 de metri (prin realizarea unei secțiuni trapezoidale cu lățimea la bază de 3 metri, defrișarea copacilor din albie, decolmatarea depozitelor de aluviuni), consolidarea ambelor maluri cu ziduri de gabioane (150 + 150 metri de ziduri de gabioane, filtru de geotextil, umplutură din material local, placare cu beton) și 2 praguri de fund îngropate.

Conform graficului de execuție, termenul de finalizare a lucrărilor este luna octombrie 2018.

Comments

comments