A venit vacanța! Sfârșit de an școlar la Școala Nicolae Simonide din Pitești, una dintre cele mai vechi unități de învățământ din oraș

Clopoțelul vacanței a sunat și la Școala Nicolae Simonide din Pitești, una dintre cele mai vechi unități de învățământ din oraș.

Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” este prima școală publică cu predare în limba română din Pitești, purtând la început numele de Școală Națională, fiind înființată februarie 1833. Pe 5 februarie a respectivului an, cursurile începeau la Pitești cu un efectiv de 50 de elevi.

În băncile acestei şcoli au stat numeroase personalităţi: Ion C. Brătianu, Ionel I. C. Brătianu, Armand Călinescu, pictorul Rudolf Scheweitzer-Cumpăna sau Emil Constantinescu – fostul preşedinte al României. Cartea de vizită a acestei şcoli de presigiu se poate mândri şi cu o vizită a Regelui Carol I.

La aproape 200 de ani distanță, copii ce urmează azi cursurile acestei unități școlare pot fi mândri că pășesc pe urmele unor astfel de personalități.

Însă, orice copil se bucură de ultimul clopoțel dinaintea vacanței! Cu mici serbări, premieri și îmbrățișări, și copii de la clasele primare și-au luat La revedere de la școală până la toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.