A scăzut numărul accidentelor rutiere în Argeș. Mai puține persoane rănite grav

Bilanț. Numărul accidentelor grave produse în județul Argeș în 2021 a scăzut cu 32% față de anul precedent. Totodată, a scăzut cu 29% numărul persoanelor rănite grav în urma accidentelor rutiere. Principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație sunt: viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală și neacordarea priorității de trecere pietonilor.

În anul 2021, polițiștii au identificat toți conducătorii auto care au părăsit locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor și efectuează cercetări, în 19 dosare. Aceste accidente s-au soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a unei persoane și rănirea ușoară a 15 persoane.

”Pe linia ,,legalității transporturilor rutiere publice”, în perioada analizată, au fost desfăşurate 304 acţiuni și au fost aplicate 2.772 de sancțiuni contravenţionale. Pe linie de sistematizare a circulației, s-au înaintat 68 de materiale cu propuneri, către autoritățile locale, care să conducă la creșterea fluenței traficului rutier și la prevenirea evenimentelor rutiere”, transmite IPJ Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here