A patra ediție a Festivalului de percuţie de la Filarmonica Piteşti. Filarmonica Piteşti organizează vineri, 3 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, a patra ediţie a Festivalului Naţional de Percuţie. Vor concerta Ansamblurile de percuție „Game” și „PERCUSSIONescu”.

Ansamblul de percuție GAME, alcătuit la momentul actual din Alina Trifu, Vlad Polgar și Alexandru Matei, a susținut peste 100 de concerte, având în repertoriu muzică bizantină, latino-americană, dar și contemporană și spectacole de muzică și imagine. A fost premiat și a fost prezent în festivaluri la București, Cluj-Napoca, Bacău ș.a. De-a lungul timpului componența a fost alcătuită din studenți de la Universitatea Națională de Muzică București, coordonați de profesorul Alexandru Matei.

Sub genericul „De la Bach la contemporani”, Ansamblul „Game” va interpreta: J. S. Bach – Suita BWV 1007, Suita BWV 1010 și Suita BWV 1007, Leander Kaiser – Cosmic Constelattion, Keiko Abe – Kazak Lullaby și Gene Koshinski – Song and Dance.

PercussionEscu este înființat, în 2016, de Irina Rădulescu și Răzvan Florescu. Direcția muzicală pe care o propune „PercussionEscu” este inedită, aceștia căutând în permanență să împărtășească publicului muzica ce se află la granițele a trei stiluri distincte: clasic, jazz și clasic-contemporan. Abordarea îndrăzneață și originală a celor doi a fost imediat observată și apreciată, câștigând notorietate cu fiecare apariție. De remarcat sunt reprezentarea Universității Naționale de Muzică București la Festivalul și Concursul Internațional „Umanitaria” din Milano, în 2017, și debutul internațional la Festivalul de Percuție de la Brno, în 2018. Cei doi muzicieni fac parte din proiectul „Connectarts”, prima platformă online din România dedicată promovării profesioniste a tinerilor interpreți de muzicăclasică/contemporană.

În program: Emmanuel Sejourne – Calienta, Michael Taylor – Rapsodie pentru marimbă și vibrafon, Daniel Šimek – Headechoes, Jesus Salvador Chapi – Tendresa, Bela Bartok/Martin Opršalarr – Allegro barbaro, Anna IgnatowiczGlinska – Passacaglia, Andrei Petrache – Finale din lucrarea Vibraimba.

Comments

comments