Îndrăgitul cântăreț Mihai Constantinescu a murit marţi seară, după o lungă suferință. El a fost internat timp de cinci luni la Spitalul Floreasca din Capitală. Dspre moartea sa au apărut, în această perioadă, mai multe zvonuri, însă trecerea în neființă a artistului a fost confirmată chiar și de rudele îndoliate ale acestuia, printre care se numără și soția, Simona Secrier.

Mihai Constantinescu s-a stins în jurul orei 19:10, în urma unui stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor făcute de cadrele medicale de a-l resuscita, timp de 50 de minute, el nu a mai putut fi salvat.

Aproape toate cântecele lansate de Mihai Constantinescu au devenit şlagăre, fredonate de generaţii după generaţii. „O lume minunată”, „Iubiți și câinii vagabonzi”, „Un zâmbet, o floare”, „Maria” sau „Sus în deal”.

Melodia „€Sus în deal” a fost scrisă de Mihai Constantinescu în anul 1986, după cum a povestit chiar el, în urmă cu câțiva ani. Doar că povestea reală din spatele piesei nu este despre o „mândră sprintenă, frumoasă”, ci o bătrânică „urâțică și muncită”. Această melodie „s-a născut” în satul Hârtiești din județul Argeș, unde Mihai Constantinescu s-a oprit să viziteze niște prieteni, în drum spre mare. În acel sat exista și o căsuță extrem de mică, în care locuia o femeie singură. Artistul a scris versurile melodiei până când a ajuns la mare, la Constanța, unde a și interpretat-o.

Melodia „€Sus în deal” a fost scoasă de la radio după ce „cineva foarte grijuliu” s-a gândit că piesa ar putea face, de fapt, o aluzie la Nicolae Ceaușescu.

Mai multe despre celebra melodie puteţi citi în articolul O casă din Hârtieşti l-a inspirat pe Mihai Constantinescu să compună şlagărul „Sus în deal e-o casă”.

Comments

comments