A murit îndrăgitul solist argeşean de muzică populară Aurelian Preda

Lumea artistică din România a fost zguduită, marţi seară, de încă o veste tragică. Cunoscutul cântăreţ de muzică populară şi prezentator de emisiuni de specialitate Aurelian Preda a încetat din viaţă.

Artistul a murit la orele 18.10, într-o clinică privată din Austria, după ce s-a luptat o bună perioada de timp cu o boală incurabilă.

Cântăreţul de muzică populară şi-a pierdut tatăl când avea doar 12 ani. Rămas fără părinte, viaţa a devenit tot mai grea, iar la 14 ani, pentru a-şi putea să-şi continue studiile, Aurelian Preda a fost nevoit să vândă la aprozar.

Cunoscutul şi îndrăgitul solist argeşean de muzică populară Aurelian Preda a fost diagnosticat cu cancer la începutul lui 2010. După patru operaţii şi mai multe vizite la Mormântul Sfânt, interpretul era convins că a reuşit să învingă necruţătoarea maladie.

La 12 ani, a rămas orfan de tată

Aurelian Preda s-a născut în urmă cu 47 de ani la Curtea de Argeş. A spus întotdeauna că s-a născut într-o familie modestă din punct de vedere financiar, dar iubitoare de folclor, iubitoare a cântecului popular şi a muzicii lăutăreşti. Aurelian a absolvit liceul „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş şi Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Spiru Haret”. La vârsta de 14 ani, pentru că familia sa nu avea posibilităţi materiale, Aurelian a fost obligat să vândă la un aprozar ca să se întreţină în şcoală. În 1982, îşi pierde tatăl. Despre acest eveniment trist din viaţa sa, interpretul spunea: „Aveam doar 12 ani, când o boală necruţătoare şi fulgerătoare mi l-a luat pe tata de lângă mine. Era tânăr, avea 46 de ani. Datorită lui şi a mamei am crescut cu melodiile populare şi cele de petrecere. În rugăciunile mele îl includ şi pe el, ca Dumnezeu să-l poarte în pace şi lumină veşnică”.

S-a îndepărtat de familie ca să lupte cu boala

Aşa cum s-a întâmplat în majoritatea cazurilor celor care au luptat cu cancerul, şi Aurelian Preda a preferat ca, în perioada tratamentului, să stea departe de familie. „Deşi îi iubesc foarte mult şi simt că nu pot trăi fără ei, mi-am luat inima în dinţi şi, cu toată durerea pe care o purtam în suflet, am luat decizia ca familia să stea în Italia, iar eu, în România, pentru tratamentul bolii mele. Nu puteam să-i văd că suferă pentru mine. A fost mai bine aşa… Acum, mă simt mult mai bine. După cele patru operaţii pe care le-am suportat cu stoicism, medicii mi-au dat o şansă sigură de a trăi. Suferinţa am vrut să o port singur, din prea multă iubire pentru ei”, mărturisea în 2012 îndrăgitul solist.

Merge des la Mormântul Sfânt

De când a fost diagnosticat cu cancer, la începutul lui 2010, Aurelian Preda şi-a propus să ajungă la Mormântul Sfânt de câteva ori pe an. Solistul consideră că, „dacă ai mare credinţă, orice dezamăgire o poţi lua ca pe o parte bună. Orice încercare a vieţii este un pas înainte. Sunt pregătit în orice clipă să mor. Aş regreta, totuşi, să nu fiu bunic. Aş vrea să-mi strâng în braţe nepoţii”.

Aurelian Preda era căsătorit cu o fostă colegă de liceu din Curtea de Argeş, cu care are trei copii: două fete şi un băiat. Deşi se cunoşteau încă din adolescenţă, o perioadă drumurile li s-au despărţit. S-au revăzut după mai mulţi ani şi s-au căsătorit. Soţia sa, Mariela, mai are o fiică de 22 de ani, din prima căsătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.