A murit cel mai vechi parlamentar din România

Senatorul Verestoy Attila, unul dintre fondatorii UDMR, a murit, din cauza unor probleme de sănătate cu care s-a confruntat în ultimii ani. Verestoy Attila a fost cel mai logeviv parlamentari, fiind membru al legislativului de 28 de ani, din 1990.

În vârstă de 63 de ani, el era cunoscut și ca unul dintre cei mai bogați politicieni din România. Verestoy Attila s-a născut la Odorheiu Secuiesc în 1954. De profesie inginer chimist, Verestoy Attila era căsătorit și avea un copil născut în 1977. Până în 1989 a fost cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetare de Chimie Anorganică din Bucureşti și lector la Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Chimie Industrială.

A fost consilier în Consiliul Frontului Salvării Naționale din ianuarie 1990, apoi în perioada februarie-mai 1990 a devenit preşedintele Comisiei Permanente pentru Minorităţi din cadrul Consiliului Provizoriu de Uniune Naţionalăși a fost apoi ales pentru prima oară în Parlamentul României în 1990, ca senator din partea UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here