A murit argeşeanul Mitică Georgescu, organizatorul partidelor de vânătoare ale lui Ceaușescu

1,226 views

 

Inginerul silvic şi scriitorul Mitică Georgescu a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani. Inginer silvic, acesta se ocupa de organizarea partidelor de vânătoare ale lui Nicolae Ceauşescu. Acesta l-a cunoscut timp de 15 ani pe fostul şef al statului român. De asemenea, Mitică Georgescu a scris şi cărţi, printre acestea şi cea intitulată „Vânãtorile lui Ceauşescu, aşa cum au fost”.

În această carte, Mitică Georgescu mãrturiseşte: „Voi încerca sã prezint momente din viaţa lui Nicolae Ceauşescu aşa cum l-am cunoscut, timp de cinsprezece ani, la vânãtoare. În astfel de împrejurãri ai prilejul sã observi comportamentul unui om şi nu al unuia oarecare, ci al celui care a fost şeful statului român vreme de douã decenii şi jumãtate. Cei care cred cã rândurile de faţã au nuanţe de nostalgie sau tendinţe de cosmetizare a imaginii personajului în cauzã se înşalã total. La fel se înşalã şi cei care s-ar fi aşteptat la o abordare politicã a comportamentului aceluiaşi personaj. Am încercat doar sã prezint lucrurile, faptele, evenimentele aşa cum le-am trãit atunci când s-au derulat, aidoma unei radiografii „la rece””.

Ceauşescu a venit la vânãtoare în judeţul Argeş în 1975, la zece ani dupã preluarea puterii. Şi a continuat sã vinã pânã în luna decembrie 1989. În acest interval de timp, inginerul Georgescu, ca inspector de vânãtoare al judeţului, a avut obligaţia profesionalã şi deci prilejul sã organizeze un numãr de 46 de partide de vânãtoare şi sã-l însoţeascã în teren tot de atâtea ori.

Trupul neînsuflețit a fost depus la capela Bisericii Mavrodolu, slujba de înmormântare urmând să aibă loc vineri, 21 iulie, de la ora 12.00.

Comments

comments