A început simularea Bacalaureatului! Trei zile de test pentru elevii clasei a XII-cea

Elevii de clasa a XII-a se obișnuiesc zilele acestea cu rigorile examenului de bacalaureat. Astăzi, ei dau simularea la proba scrisă la limba și literatura română, iar mâine și poimâine la materiile care țin de profilul de studiu.

Elevii au trei ore pentru a rezolva subiectele, iar notele se vor anunța pe 6 aprilie. Acestea nu vor fi trecute în catalog decât în urma unei solicitări scrise, însă vor fi analizate pentru a se vedea ce mai trebuie îmbunătățit în perspectiva examenelor propriu-zise din vară.

Simularea reprezintă un examen de probă în care elevii pot să vadă cam care este nivelul la care ajung la un moment dat. Rezultatele obținute nu reflectă însă nivelul final pentru că elevii nu se pregătesc prea atent, atâta vreme cât notele care se dau sau rezultatele în cauză nu contează vizavi de parcursul educațional.
Elevii de clasa a XII-a încheie anul școlar pe 2 iunie, iar bacalaureatul are loc în perioada 12-29 iunie. Probele cu cele mai mari emoții, cele scrise, sunt programate în zilele de 26, 27 și 28 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.