A început postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci în această perioadă

Luni, 1 august, începe Postul Adormirii Maicii Domnului (Postul Sfintei Marii). Credincioșii creștin ortodocși sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului pe data de 15 august. Postul are o durată de două săptămâni (1-15 august).

Se spune că e singurul post care, ţinut cu credinţă şi smerenie, îndeplineşte dorinţele. Cunoscut în popor ca Postul Sântă-Măriei, postul care precede praznicul Adormirii Maicii Domnului a fost menit să aducă aminte de virtuţile alese ale Sfintei Fecioare, de postul cu care ea însăşi s-a pregătit pentru trecerea la cele veşnice.

Cele mai importante zile de post sunt lunea, miercurea și vinerea. Traditia spune ca lunea se tine post pentru casatorie si spor in casa, iar miercurea este ziua dedicata Maicii Domnului. Vinerea este ziua ingroparii Lui Iisus, asa ca este cea mai importanta. Miercurea si vinerea crestinii participa la Sfantul Maslu si nu spala decat dupa apusul soarelui.

Biserica ne invata ca Postul Adormirii Maicii Domnului inseamna infrinare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Daca ne tinem departe de anumite mincaruri, sa ne tinem departe si de pacate. Sa nu ne intristam ca pierdem satisfactia pe care ne-o aduce hrana de „dulce”, caci prin retinerea de la ea vom fi partasi unor daruri care ne fac mostenitori ai Imparatiei lui Dumnezeu.

Biserica recomanda ca, in aceasta perioada de post, sa fie citita zilnic rugaciunea „Paraclisul Maicii Domnului”, iar preotii ii indeamna pe credinciosi sa se roage si sa faca mai multe fapte bune. Se vorbeste in popor despre postul Sfintei Maria Mare ca ar fi un post relativ usor deoarece dureaza doar doua saptamani. Pot sa il tina chiar si copiii, dar mai ales femeile insarcinate, pentru a naste usor, fiindca Fecioara Maria este ocrotitoarea lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.