A început o nouă ediție a ”Săptămânii Europene a Mobilității la Mioveni”

0
28

În perioada 16 – 22 septembrie 2019 se va desfășura a optsprezecea ediție a „Săptămânii Europene a Mobilității” (European Mobility Week) sub deviza „Mergi cu noi! (Walk with us!)”. Tema din acest an aduce în prim plan „mersul pe jos și ciclism în condiții de siguranță” și evidențiază în mod clar un mod de deplasare care este de prea multe ori subestimat: mersul pe jos.

În această perioadă, la Mioveni, sunt organizate activităţi de conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea schimbării structurii transportului cu mașina şi promovării modalităţilor de transport nepoluante.

Astfel, la nivelul orașului va avea loc o campania de informare – promovare cu titlul: ”SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII EUROPENE LA MIOVENI”, iar cetățenii vor primi flyere informative despre eveniment, broșuri despre importanța utilizării cu precădere a mijloacelor de transport în comun, a utilizării bicicletei și a mersului pe jos și se vor posta postere tematice.

Vineri, 20 septembrie 2019, se va marca evenimentul ”O zi fără mașină”- ce are drept obiectiv renunţarea la maşinile proprii în folosul transportului public, a bicicletelor şi a mersului pe jos, acţiunea fiind de natură a conştientiza comunitatea în legătură cu necesitatea reducerii emisiilor de gaze de eşapament.

Angajaţii Primăriei Mioveni vor veni la serviciu, vineri, doar pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, renunţând la maşinile personale, conducerea instituţiei marcând în acest fel “Săptămâna europeană a mobilităţii”. Tot vineri, de la ora 11.00, în zona de picnic Făget se va organiza competiția de alergare “Aleargă cu noi!”.

La acest eveniment sunt invitați să participe atât elevi ai școlilor de pe raza orașului Mioveni, membri ai cluburilor sportive, cât și cetățeni care doresc să dea un exemplu pozitiv pentru îmbunătățirea calității vieții și a mediului înconjurător. Activitatea este organizată de către Primăria orașului, Centrul Cultural , unitățile de învățământ și cluburile sportive de pe raza orașului.

De asemenea, în perioada 21-23 septembrie, în holul Primăriei orașului Mioveni, va avea loc la expoziția ”Retrospectiva Săptămânii Mobilității Europene, Mioveni 2019” (expoziție cu fotografii realizate în cadrul evenimentului ”Aleargă cu noi”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here