A început efectuarea plăților finale aferente cererilor unice de plată – Campania 2015

La data de 7 aprilie 2016 erau pregătite pentru plată 536.160 cereri unice în sumă totală estimată de 300 milioane euro.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), conform calendarului și obiectivelor stabilite de ministrul Achim IRIMESCU împreună cu managementul instituției subordonate sus-menționate, a început autorizarea în data de 7 aprilie, iar vineri, 8 aprilie 2016, a început efectuarea plăților finale aferente cererilor unice de plată – Campania 2015.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: “Plățile se efectuează progresiv, începând cu 8 aprilie 2016, pe măsură ce dosarele fermierilor sunt procesate și validate pe tot fluxul de lucru din cadrul sistemului informatic, pentru fiecare schemă de plată pentru care s-a făcut solicitarea. Fiind vorba de o aplicație mult mai elaborată față de cea după care s-au efectuat plățile în trecut, MADR apreciază eforturile depuse de funcționarii APIA și specialiștii consorțiului care a elaborat soft-ul de a respecta cu strictețe termenele planificate și comunicate, astfel încât fondurile să ajungă cât mai repede la fermieri, la beneficiari. Precizăm că funcționarea modulului care asigură plățile finale valorifică activitatea laborioasă de dezvoltare și implementare a tuturor celorlalte module care susțin fluxurile operaționale ale APIA.

La data de 7 aprilie 2016 erau pregătite pentru plată 536.160 cereri unice în sumă totală estimată de 300 milioane euro.  Menționăm că aceste prime plăți sunt efectuate către fermierii care au solicitat plata pentru schemele din sectorul vegetal.

Până la acest moment, schemele care se autorizează la plată sunt următoarele:
– Schema de plată unică pe suprafaţă în cuantum de 79,73 euro/ha;
– Plata redistributivă:
・    primul interval: 1 – 5 ha inclusiv în cuantum de 5,00 euro/ha;
・    al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv în cuantum de 51,07 euro/ha.
– Plata pentru tinerii fermieri în cuantum de 19,93 euro/ha;
– Plata pentru micii fermieri care au până la 7 ha în cuantum de maxim 1250 euro;
– ANT 1 (Schema de ajutoare naţionale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil, decuplată de producţie) în cuantum de 19,19 euro/ha.” Sursa fermierulargesean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.