A împlinit 107 ani! Veteranul Alexandru Zamfirescu din Costeşti, fost deţinut politic, este cel mai în vârstă român. Este veteran de război, a fost deţinut politic şi i-a cunoscut, de-a lungul vieţii, pe toţi mai marii zilei, începând cu mareşalul Antonescu! Evident, nu e nici o mirare, dat fiind că are…107 ani! Împliniţi pe 23 iunie.

Din câte se pare, este şi cel mai în vârstă român! Asta nu se vede însă, dat fiind că, din punct de vedere fizic, stă mai mult decât bine, iar mintea îi sclipeşte în continuare ca la 20 de ani! Ca în fiecare an, de ziua sa a primit musafiri şi a povestit, au ciocnit un pahar de … suc şi au mâncat tort. I-au fost alături Nuşa Cantemir şi Nicu Necşoiu, din partea Asociaţiei Cultul Eroilor, care îl vizitează la fiecare aniversare.

“L-am regăsit foarte bine, este sănătos, extrem de lucid, ne-a recunoscut din prima şi chiar m-a întrebat dacă mai lucrez unde lucram anul trecut… Era vesel, ne-a povestit lucruri.. A fost mare aventurier la viaţa sa.” ne-a dezvăluit Nicu Necşoiu.

Străbunicul Zamfirescu s-a născut în 1912, la începutul secolului al XIX-lea, iar un stră-stră-nepot al său a venit pe lume la aproape un veac distanţă, în 2010, la începutul secolului al XX-lea. Cartea sa de identitate e valabilă până în 2072. Atunci ar trebui să aibă 160 de ani.

La cei 107 ani ai săi, veteranul de război este ancorat în actualitate, se informează constant despre noutăţi şi nu îi scapă nici un eveniment de nivel judeţean, naţional sau chiar internaţional.

Duce şi acum o viaţă cumpătată, despre care spune că este secretul longevităţii sale. Este foarte bine îngrijit de familie, iarna urmează o cură de vitamine şi nu ia medicamente. Locuieşte la curte, în zona Costeştiului (Teleşti), se hrăneşte natural, cu fructe, legume şi zarzavaturi cultivate în gospodărie.

Comments

comments