A fugit din carantină, de la Vaslui, și a venit în Argeș, să-și caute soția. Polițiștii l-au amendat cu 5.000 de lei

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat, pe raza localității  argeșene Micești, un bărbat de 48 de ani, din județul Vaslui, care figura în carantină la domiciliu. Bărbatul trebuia să fie în izolare la adresa declarată din județul Vaslui. Acesta a fugit din carantină și a venit în Argeș, unde, spune bărbatul, își căuta soția.

A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 55/2020, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

Alte două femei amendate, pentru că nu au respectat măsura carantinării

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au constatat faptul că, o tânără de 24 de ani, din Curtea de Argeș, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din aceeaşi localitate. În urma celor constatate, tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Domnești, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat o femeie de 41 de ani, din Mălureni, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.
În urma celor constatate, femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

”Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate. În contextul actual, polițiștii argeșeni vă recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here