A fost lansată platforma online www.spitalearges.ro

Astăzi, 11 aprilie, a fost lansată platforma online www.spitalearges.ro, care are ca scop o direcționare și repartizare eficientă a donațiilor către spitalele din județul Argeș dar și o bună monitorizare a necesarului de echipamente și medicamente al acestora. Persoanele fizice sau juridice care doresc să facă donații, o pot face în cunoștință de cauză, având acces la necesarul real al spitalelor din județ dar și la o serie de campanii umanitare care sunt în desfășurare. În același timp, soluția propusă reprezintă și un sprijin pentru colaborarea inter-spitalicească în ceea ce privește transferul/împrumutul de medicamente și echipamente de protecție. Această platformă a fost construită în jurul unei baze de date online care va fi actualizată de către reprezentanții spitalelor din județ.

Prefectul Argeșului, Emanuel Soare a dat curs inițiativei de a fi creată o astfel de bază de date integrată, inițiativă venită din partea societății civile reprezentată de ONG-uri care sunt implicate în campaniile umanitare atât de necesare în această perioadă. Astfel, platforma a fost realizată de cancelaria Instituției Prefectului – Județul Argeș reprezentată de directorul cancelariei, Lucian Ionescu, împreună cu voluntarii Adrian Badea, Dan Drăguț și Camelia Bădulescu.

“Mulțumesc Asociației Zimbrul Carpatin, Fundației Gaudium care derulează proiectul Împreună pentru Argeș cât și Asociației Speranță și Sprinjin pentru Oameni, ONG-uri care au susținut realizarea acestui proiect și care sunt într-o permanentă activitate umanitară în această perioadă de criză. De asemenea, un câștig pentru Județul Argeș îl reprezintă colaborarea dintre Prefectura Argeș și instituții ale județului implicate în acest proiect și aici mă refer la Direcția de Sănătate Publică Argeș, Consiliul Județean Argeș și spitalele pe care le-a administrat, dar și celelalte spitale aflate până de curând în administrarea Consiliilor Locale. Această colaborare interinstituțională demonstrează că, în situații de criză, se pot depăși orice fel de bariere care au la bază infuențe politice sau diverse orgolii.
Rog persoanele fizice sau juridice din județul Argeș să susțină spitalele care se află în luptă cu acest virus ucigaș, în funcție de necesitățile acestora. Numai împreună putem să învingem!” a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here