Programul „Prima chirie” a fost lansat. Este vorba despre programul prin care şomerii care îşi găsesc un loc de muncă în altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 kilometri faţă de cea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa pot primi o primă de relocare. Veniturile nete lunare pentru a beneficia de acest program nu trebuie sa depaseasca suma de 5.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, 7 iunie, de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, incepand de marti, agentiile pentru ocuparea fortei de munca primesc cererile insotite de documentele necesare pentru acordarea sumelor prevazute in Programul “Prima chirie”.

“Persoanele care indeplinesc conditiile legale sunt asteptate sa depuna sau sa transmita prin modalitatile prevazute de dispozitiile legale (personal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, fax sau e-mail), la agentia pentru ocuparea fortei de munca unde sunt in evidenta, actele necesare acordarii acestui drept in termen de 60 de zile de la data incadrarii in munca”, se precizeaza in comunicatul citat.

De acest program pot beneficia persoanele inregistrate ca someri si care se incadreaza in munca intr-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 de kilometri fata de localitatea in care isi au domiciliul sau resedinta si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate acesteia.

“Prima de relocare se acorda persoanelor ale caror venituri nete lunare realizate de catre acestea, in situatia in care sunt persoane singure sau impreuna cu familiile acestora, nu depasesc suma de 5.000 lei/luna si este in cuantum de 75% din suma destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire (chirie si utilitati) in noul domiciliu sau noua resedinta, dar nu mai mult de 900 de lei”, se mai precizeaza in comunicat.

Comments

comments