Cercetătorii de la grupul farmaceutic francez Sanofi și de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite au dezvoltat un triplu antiretroviral, despre care specialiștii au spus că reprezintă un medicament extrem de promițător în prevenirea și tratarea HIV, virusul care declanșează SIDA, informează AFP.

Noul tratament, prezentat pe larg miercuri în revista americană Science, a permis protejarea unui grup de maimuțe împotriva virusului imunodeficienței simiene (VIS) și contra unor tulpini ale virusului imunodeficienței umane (HIV).

Marea diversitate genetică a HIV constituie principala dificultate pentru a produce anticorpi capabili să combată eficient pandemia actuală, au explicat autorii studiului. Sanofi produce în prezent acest triplu antiretroviral pentru a efectua un studiu clinic de fază 1, care ar trebui să debuteze în 2018 la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), o filială a NIH.

Testele vor fi efectuate pe voluntari cu o stare bună de sănătate și pe persoane infectate cu HIV. Ele vor permite stabilirea inocuității și eficienței deținute de noua moleculă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI