A fost deschis circulației DJ 704C, varianta ocolitoare a podului închis de la Căteasca

Luni, 3 octombrie, a avut loc recepția lucrărilor de asfaltare a drumului județean DJ 704C. Tronsonul de drum asfaltat reprezintă varianta de ocolire a podului de la Căteasca, pod care acum este închis. Este prima investiție finalizată de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu administrațiile publice locale. Președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu, administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, au fost alături de primarul Liviu Năstase, lucrarea fiind realizată în parteneriat cu administrația locală.  

Suntem la Căteasca, satul Catanele, pe DJ 704C unde are loc recepția lucrărilor de asfaltare pe acest tronson de drum cu o lungime de aproape un kilometru. Este un drum pe care l-am realizat alături de Consiliul Județean Argeș. De altfel, mulțumim conducerii Consiliului Județean pentru că a acceptat acest parteneriat cu rolul de a face o cale de acces între autostradă și drumul național Călinești. Era un drum intens circulat și cred că am realizat o lucrare de calitate. Constructorul a executat într-un timp scurt lucrarea, noi am reușit să realizăm rapid proiectarea și licitația. Ne dorim să continuăm astfel de colaborări și pentru alte drumuri județene” – Liviu Năstase, primarul comunei Căteasca. 

Deși este un tronson de doar aproximativ 900 de metri, este un drum foarte important pentru că reprezintă varianta de ocolire a podului de la Căteasca, pod care acum este închis. Este prima colaborare de acest fel și echipa de conducere a Consiliului Județean încurajează astfel de asocieri pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor din localități. Pe lângă finanțările de la Consiliul Județean se adaugă și finanțări de la autoritățile locale, ceea ce înseamnă că putem asfalta mai mulți kilometri într-un timp mai scurt, pentru că bugetul nostru este destul de limitat având în vedere necesitățile pe infrastructură. Mai avem un proiect la Stoenești, unde este o lucrare mai complexă, dar și acolo așteptăm finalizarea lucrărilor” – Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. 

Pe lângă asfaltarea drumului, aici au mai fost executate:   

#Trei podețe tubulare (1 buc Dn 800mm cu L=9m, 2 buc Dn500 cu L=8m/buc). 

# Acostamente pietruite cu lățimea de 0.75m. 

# Drumul este încadrat de pene ranfort pe ambele părți. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here