Alegerile prezidenţiale pentru tilul de Preşedinte al Republicii Literaturii Cehe organizate la Bookfest 2015, cu sprijinul Grupului CEZ, s-au încheiat. Vizitatorii care s-au bucurat preţ de câteva zile de cadrul perfect pentru relaxare şi cultivare şi-au spus cuvântul.

Sub sloganul “Cehia – Republica Literaturii”, cele 5 zile ale evenimentului Bookfest au oferit  experiente literare inedite reprezentate de lecturi publice, lansari de carte, dezbateri sau mese rotunde. Pe langa toate acestea, iubitorii de literatura au avut ocazia sa voteze cel mai indragit scriitor ceh.

Provocarea lansata de Grupul CEZ a prezentat interes si pentru Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Cehe, Vladimír Války si Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, care au votat la standul CEZ –  Republica Energiei, Presedintele Republicii Literaturii, pentru a sprijini initiativa. Toti cei care au votat au participat in mod automat la tragerea la sorti care a avut loc in saptamana  25 – 29 mai 2015. Vizitatorii au avut ocazia sa castige premiul cel mare – 1 Ebook Reader Kindle PaperWhite sau alte 10 premii – 10 pachete de carti si o lampa de citit. De asemenea, cei care au votat pe Facebook au putut castiga unul dintre cele 3 premii puse la dispozitie constand intr-un set de carti si o lampa de citit.

Nume celebre precum Franz Kafka, Milan Kundera si Václav Havel au colectat cele mai multe voturi pentru titlul de Presedinte al Republicii Literaturii. Se pare insa, ca viziunea halucinanta, tragicomica asupra realitatii a lui Franz Kafka, l-a propulsat pe acesta in fruntea clasamentului cu 29% voturi. Franz Kafka, scriitor evreu de limba germana, originar din Praga, a fost un reprezentant remarcabil al prozei moderne exercitand o influenta covarsitoare asupra literaturii postbelice.

Grupul CEZ in Romania se bucura de participarea numeroasa la provocarea culturala lansata si va reveni si cu alte astfel de intiative si pe viitor.

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing CEZ Romania

Comments

comments

DISTRIBUIȚI