Guvernul Dăncilă a finalizat cea de a doua rectificare bugetară a acestui an.

Executivul taie din nou bani de la Ministerul Transporturilor, aproape 1,2 miliarde de lei! În afară de Transporturi, s-au tăiat bani de la Cercetare, Educaţie, Comunicaţii, Fonduri Europene, de la Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului de Afaceri şi Ministerul Agriculturii.

Conform proiectului celei de-a doua rectificări bugetare, cea mai mare suplimentare de fonduri o primeşte Ministerul Finanţelor Publice: aproape 2,7 miliarde de lei. O sumă uriaşă din care un miliard se duce doar pe plata dobânzilor pentru împrumururile făcute de stat. Alte 700 de milioane de lei vor alimenta Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Ministerului Muncii și Ministerul Sănătăţii primesc împreună un miliard de lei. Banii de la muncă vor merge în principal pentru alocații de stat pentru copii și drepturi pentru persoane cu handicap, iar cei de la sănătate pentru plata salariilor angajaţilor din centrele de permanență, a unităților și compartimentelor de primiri urgențe.

138 de milioane de lei vor alimenta bugetul Ministerului Justiției. Aproape toţi banii sunt pentru cheltuieli de personal.

Alţi beneficiari ai majorărilor sunt Ministerul Dezvoltării Regionale şi cel de Interne.

Comments

comments