A treia sesiune de informare și ultima, a avut loc, vineri, la Liceul Bulgar „Hristo Botev”, din capitală. Și aici, elevii, care au venit în număr mare la sesiunea de informare, au fost foarte interesați de proiectul “Teatru și Viața”.

Rolul sesiunilor de informare în cadrul proiectului este destul de simplu. Tinerii trebuie să înţeleagă importanţa acestui proiect pentru o dezvoltare socială durabilă.

De asemenea, elevii trebuie să se implice în activităţi care necesită şi dezvoltă responsabilitate civică. Aproape 150 de elevi dar şi zeci de profesori au fost prezenţi la sesiunea de informare de la Liceul Bulgar „Hristo Botev”, din București. “Discriminarea este un cuvînt format din cîteva litere dar cred ca pe fiecare în parte ne-a marcat, într-un fel, acest cuvînt şi dicriminarea cred că poate fi combătută prin atitudine. Prin acest proiect, cred, că putem să invăţăm şi pe alţii cum să ia atitudine împotriva acestui fenomen”, a declarat Gabriel Teodorescu, elev la Liceul Bulgar “Hristo Botev”.

Elevii şi-au exprimat deja dorinţa de a face parte din acest proiect, un proiect finanţat prin granturile Spaţiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. “Interesant este faptul că, noi, aici, în acest liceu, avem foarte multe minorităţi, bulgari şi greci, alaturi de ei avem şi rromi dar şi musulmani. Este foarte bun acest proiect pentru că vor învăţa şi elevii de la alte licee să înveţe cum să lucreze cu alte mionorităţi. O altă problema legată de discriminare, pe care eu am vazut-o în şcoală este cea legată de LGBT.

Din păcate, elevii din ziua de astăzi, nu prea acceptă idea unei alte orientări sexuale. Dimpotrivă, îi condamnă pe cei diferiţi şi sunt foarte radicali şi chiar extremişti. Din păcate societatea din Romania a fost învăţată că un bărbat bşi o femeie trebuie să-şi întemeieze o familie şi nu pot să-i înţeleagă pe cei diferiţi. Elevii trebuie să înţeleagă că cei care sunt diferiţi nu sunt anormali”, spune Cristina Spiridon, consilier educativ Liceul Bulgar “Hristo Botev”.

În perioada următoare, la liceele partenere proiectului “Teatru şi Viaţa” vor avea loc workshop-uri în urma cărora vor fi selectati 45 de elevi care să participe efectiv în cadrul proiectului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI