A ars restaurantul La Butoaie. S-au aprins panourile fotovoltaice

Duminică după amiază, în jurul orei 17,00, acoperișul restaurantului La Butoaie a luat foc, arzând generalizat pe circa 200 mp. Clienții, vreo 40 la număr, s-au autoevacuat fără probleme, iar pompierii au evacuat aproximativ 39 de persoane din cele două blocuri învecinate. O persoană din vecinătate a făcut atac de panică la vederea nenorocirii.

Pompierii au avut mult de furcă până au reușit să stingă total focul, lucrând până după miezul nopții. La intervenție au participat nouă autospeciale pentru stingerea incendiilor, două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat, două autospecialele de intervenție și salvare de la înălțime și două autospeciale de primă intervenție și comandă ale ISU Argeș, încadrate cu 49 de pompieri, sub coordonarea împuternicitului prim adjunct al inspectorului șef, colonel Dincă Alin.

Flăcările au ajuns și în interiorul clădirii, iar elemente din acoperiș și grinzi din lemn s-au prăbușit în interior, însă nu au fost persoane surprinse de dărâmături.

Intervenția a fost extrem de dificilă și de lungă durată, lucrându-se continuu pentru îndepărtarea efectelor incendiului, concomitent cu protejarea blocurilor din imediata apropiere și a altor construcții la care exista pericol de propagare, iar până în acest moment acestea au fost salvate.

La un moment dat, au fost schimbate două echipaje, care au rămas la locul intervenției cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, restul autospecialelor și subofițerii care le încadrează întorcându-se la subunitățile din Pitești, Mioveni și Bradu.

Pe timpul misiunii, unul dintre pompieri a simțit o durere puternică în zona genuchiului și a fost transportat la spital conștient și stabil hemodinamic pentru investigații medicale amănunțite.

La fața locului, pentru asigurarea zonei și fluidizarea traficului au sosit echipaje de poliție, poliție locală și ale jandarmeriei. Și Primăria Pitești a deplasat în zonă un autocamion cu cisternă pentru a sprijini nevoia de apă pentru stingerea incendiului.

La fața locului au fost prezenți primarul Piteștiului, Cristian Gentea, şi prefectul Radu Perianu.

Potrivit pomierilor, cauza probabilă de izbucnire a incendiului este de natură electrică, folosirea generatorului de electricitate cu defecțiuni, dintr-un panou fotovoltaic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.