În cadrul campaniei umanitare din Bascov – Apa trece, omenia rămâne – mingea lui Dobrin, semnată de jucătorii de la Real Madrid, va fi vândută, pe 27 noiembrie, la Casa de Licitaţii Grimberg

Mingea de fotbal semnată de toate vedetele Realului, pe care marele Nicolae Dobrin a primit-o cadou în 2005, de ziua sa, de la preşedintele Florentino Perez, a fost donată de Gica Dobrin pentru cauza umanitară de la Bascov „Apa trece, omenia rămâne”. Mingea va fi licitată, pe 26 noiembrie, la Casa de licitaţii Grimberg din Bucureşti.
Ştirea a făcut deja înconjurul lumii fotbalistice româneşti şi deja au apărut primii interesaţi care au anunţat că vor participa la evenimentul care va avea loc pe data de 26 noiembrie, la ora 19:30, la sediul casei de licitaţii, de pe strada Postelnicului, nr. 12. Preţul de pornire al licitaţiei este de 5.000 de euro, dar patronul casei de licitaţii, Ştefan Grimberg, se aşteaptă ca balonul să fie cumpărat pentru o sumă dublă, de 10.000 de euro.

Lorena Toma, directoarea Casei de Cultură „Adriana Trandafir”: „Banii vor fi folosiţi pentru a construi locuinţele atât de necesare familiilor sinistrate din Bascov”

Mingea i-a aparţinut regretatului Nicolae Dobrin, care a primit-o de ziua lui, în 2005, de la preşedintele echipei spaniole, Florentino Perez şi cuprinde, printre altele, semnăturile marilor fotbalişti Luis Figo, Raul şi Ronaldo. Deşi i-a fost greu să se despartă de un obiect atât de drag şi de preţios, Gica Dobrin a decis să o doneze organizatorilor acţiunii de caritate „Apa trece, omenia rămâne”, organizată de Primăria şi Casa de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov, la iniţiativa directoarei acesteia, Lorena Toma, în sprijinul familiilor ce au avut de suferit în urma inundaţiilor fără precedent din localitate din luna august.
Cum nu se punea problema să fie vândută chiar în cadrul evenimentului, din cauza valorii extraordinar de mari a obiectului, organizatorii acţiunii au ales să valorifice donaţia la maximum de potenţial, apelând la o casă de licitaţii specializată, cu deschidere naţională.
„Mă declar extrem de fericită pentru faptul că, după atâta zbatere, am reuşit să plasez în locul potrivit mingea dăruită de doamna Gica Dobrin cauzei noastre nobile. Astfel, în data de 26 noiembrie, Casa de Licitaţii Grimberg din Bucureşti, va scoate la licitaţie mingea cu semnăturile jucătorilor de la Real Madrid! La licitaţie vor participa personalităţi de rang înalt din Romania, Mitică Dragomir fiind unul dintre cei interesaţi să achiziţioneze mingea noastră. Le reamintesc celor ce ne-au urmărit campania şi au contribuit la ea că banii vor fi folosiţi pentru a construi locuinţele atât de necesare familiilor sinistrate din Bascov! Una din familii s-a mutat deja în casa construită cu cei 6.000 euro strânşi în cadrul Balului nostru caritabil din 21 august. Preţul de vânzare la care se aşteaptă dl. Ştefan Grimberg este de 10.000 euro. Îi mulţumesc că a înţeles perfect cauza pentru care lupt! Iar celor care nu au crezut în mine le recomand să ţină aproape! Acesta este doar timidul început!”, spune despre aceasta Lorena Toma, directoarea Casei de Cultură „Adriana Trandafir”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.