Poliţia Română este partener în programul educaţional naţional Şcoala Siguranţei Tedi,  program prin intermediul căruia elevii de clasa I îşi însuşesc informaţii utile pentru siguranţa personală. Iniţiat şi organizat de Tymbark Maspex România şi Tedi, în parteneriat cu Poliţia Română şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, programul se concentrează pe identificarea potenţialelor riscuri, prezentându-le elevilor şi părinţilor acestora pericolele care îi pot afecta pe cei mici, acasă, la şcoală sau în vacanţă, precum şi modalităţile de prevenire.

Programul este lansat la nivel naţional începând cu data de 17 octombrie – 16 iunie 2017,  în judeţul Argeş fiind înscrise 16 şcoli, cu aproximativ 900 de elevi de clasa I. Cu sprijinul poliţiştilor argeşeni, copiii sunt implicaţi în activităţi informativ-educative coordonate de învăţători, iar Tedi asigură suportul didactic prin materiale educative complexe şi atractive pentru elevi. De asemenea,  copiilor le vor fi prezentate principalele reguli de comportament cu scopul prevenirii violenţei verbale, dar şi violenţei fizice, siguranţa în drum spre şcoală, siguranţa în şcoală, acasă şi în vacanţă  fiind principalele obiective vizate de program.

La finalul programului, copiii vor fi capabili să identifice situaţiile de risc  la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate. Acţiunile vor continua până la sfârşitul anului şcolar 2016/2017, astfel încât cei mici să deprindă cele mai importante reguli pentru reducerea riscului de victimizare acasă, la şcoală şi în spaţiul public.

Comments

comments