88 de ani de la moartea lui Ion I.C. Brătianu

În urmă cu 88 de ani, la 24 noiembrie, cel care avea să rămână cunoscut în istorie drept „regele neîncoronat”, liberalul Ion I.C. Brătianu, înceta din viaţă la vârsta de 63 de ani.

 

De numele său se leagă introducerea votului universal, reforma agrară, iar din 1909 şi până la moartea sa, în 1927, a fost preşedinte al PNL. Ion I.C Brătianu este acela care a făcut şi a desfăcut guverne, iar întreaga clasă politică asculta de vocea sa. Ba chiar şi regele Ferdinand I a fost puternic influenţat de liberalul argeşean, de unde şi apelativul de „regele neîncoronat” dat politicianului născut la Vila Florica din Ştefăneşti-Argeş.

Astăzi, 24 noiembrie 2015, urmaşii argeşeni ai liberalilor au ţinut să comemoreze acest eveniment depunând o coroană de flori la mormintele familiei Brătianu, aflate în Ştefăneşti. Cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere în memoria acelora care le-au dat un motiv de mândrie să se numească liberali şi să continue ceea ce s-a început în lumea politică românească. Cu acest prilej, timp de două zile, la Vila Florica, vor avea loc manifestări culturale legate de acest eveniment, la care vor lua parte nume cunoscute ale vieţii artistice şi culturale, cum ar fi Dan Puric şi Dinu Zamfirescu.

Primarul Oraşului Ştefăneşti, Dorin Mihai Bărbuceanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here