8 sfaturi pentru a alege o nuanță de ruj potrivită

Care sunt cele două lucruri care au fost ascunse tot anul? Pentru noi, este bronzul și buzele noastre, ascunse sub măști de față. După ce am sărit atât de mult timp peste ruj, suntem gata să ne sărbătorim buzele pentru o primăvară plină de frumusețe.

Vă prezentăm cel mai bun mod de a vă asorta culoarea rujului la tonul pielii și vă detaliem principalele ingrediente pe care trebuie să le evitați atunci când cumpărați rujuri.

Ce se ascunde în rujul de buze?

Gura este una dintre cele mai definitorii trăsături ale feței noastre, iar accentuarea ei este o formă de exprimare artistică – dar nu cu orice ruj. Suntem pretențioase în privința a ceea ce punem pe gură, mai ales dacă luăm în considerare cât de mult ruj mâncăm din greșeală. De aceea, ar trebui să ne limităm la rujuri naturale, fără ingrediente discutabile.

Iată care sunt câteva ingrediente comune ale rujului:

– Carminul, un pigment folosit pentru a crea produse de înfrumusețare de culoare roșie, făcut din gândaci zdrobiți
– Parabeni, cunoscuți ca fiind perturbatori endocrini
– Guanina, fabricată din solzi de pește și folosită în mod obișnuit pentru a adăuga o strălucire perlată
– Metale grele, care pot perturba funcțiile normale ale organismului
– Coloranți din gudron de cărbune, care sunt cancerigeni toxici

Această listă este motivul pentru care ar trebui să ne concentrăm pe alegerea de rujuri naturale, de care oricine se poate bucura.

Toată lumea are nevoie de o nuanță de roșu caracteristică, dar alegerea nuanței perfecte de ruj nu este la fel de simplă. Există o teorie complexă a culorilor în joc atunci când vine vorba de asortarea rujurilor la tonul pielii. Iată câteva sfaturi rapide despre cum să alegeți nuanțele de ruj:

Determinați subtonul

Subtonul poate fi descris ca fiind „temperatura” pielii noastre. Se prezintă ca o nuanță aurie, măslinie, neutră sau rece. Cel mai simplu mod de a determina subtonul este să aruncați o privire la venele de pe partea interioară a încheieturii mâinii. Venele care strălucesc prin verde se găsesc de obicei pe pielea caldă, în timp ce venele colorate în albastru sau violet sunt comune cu tonuri de piele mai reci. Un amestec ar putea indica o piele cu tonuri neutre.

Noi am avut mult noroc cu rujuri care au o nuanță similară cu cea a pielii noastre. De exemplu, tonurile de piele aurii și de miere arată uimitor cu corali și roșii strălucitoare, de mac.

Țineți cont de nuanța pielii

Acum că avem subtonul, putem lua decizii mai informate cu privire la rujurile care ne flatează tonul pielii. „Tonul pielii” este, în esență, adâncimea melaninei din pielea noastră combinată cu subtonul nostru; tonurile comune ale pielii sunt: deschis, auriu, bronz, profund și bogat.

Știm că oricine poate scoate orice look cu încredere, atâta timp cât îl iubește – dar nu ne simțim întotdeauna cea mai încrezătoare! În general, ne este mai ușor să purtăm rujuri cu o profunzime similară cu tonul pielii noastre, cu unele excepții pentru acele nuanțe închise pe care le preferăm în lunile mai reci. Optarea pentru nuanțe cu pigmentație similară poate elimina o parte din ghicitorile legate de alegerea unui ruj natural măgulitor.

Clasificați culorile în categorii

Odată ce ne-am dat seama de subtonul și de tonul pielii, acum putem găsi rujuri măgulitoare într-o varietate de categorii de culori. Categoriile clasice includ roșu, fructe de pădure, prună, piersică, roz și nude.

Atingerea finală

Finisajul unui produs pentru buze – ruj satinat, strălucitor sau mat – este la fel de important ca și nuanța în sine. Regula generală este că, cu cât culorile de buze sunt mai strălucitoare sau mai contrastante cu pielea noastră, cu atât sunt mai ușor de purtat într-un finisaj mat. Strălucirea în finisajele satinate și lucioase atrage lumina și poate schimba modul în care o culoare apare cu tonul pielii noastre, motiv pentru care alegerea unor rujuri cu nuanțe și profunzimi asemănătoare formează o pereche măgulitoare.

Deoarece culorile glossurilor sau ale unui balsam de buze sunt adesea mai puțin saturate, acestea pot fi mai iertătoare. Este ușor să suprapuneți luciul de buze cu rujurile și contururile preferate, pentru un aspect personalizat.

Fiți inspirată

Atunci când căutăm o nuanță de buze emblematică, am observat că aceleași nuanțe de farduri pe care le preferăm tind să fie în concordanță cu rujul nostru natural ales. Aruncați o privire la nuanța de fard de obraz pe care o adorați și găsiți un ruj drăguț de corai, mov catifelat sau roz care să se potrivească.

Adăugați puțină varietate

Odată ce găsim nuanțe cu care ne simțim confortabil, adăugăm varietate cu finisaje. Ne place să alegem o varietate de produse, de la transparente până la saturate, de la balsamuri până la rujuri lichide.

Îmbunătățiți look-ul final

Ultimul pas este să aplicați un look de buze complet, care să vă completeze tonul pielii și forma buzelor. Nuanțele de ruj mai îndrăznețe, mai profunde și mai mate atrag cel mai mult atenția asupra formei buzelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here