Activitatea de control desfăşurată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş în luna ianuarie 2019. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată ITM Argeş a efectuat un număr de 164 de controale. Astfel, la 37 de angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 72 de persoane. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 940.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, alimentație publică, transport; construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 150 de controale. Au fost aplicate 15 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 62.500 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică; construcţii, protecție și pază, transport.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

Comments

comments