7 sfaturi pentru îmbrăcămintea de iarnă pentru copii

Copiii mai mici sunt mai sensibili la frig dintr-un motiv simplu: corpurile lor mai mici pierd rapid căldura. De asemenea, este mai puțin probabil ca copiii mai mici să își dea seama de fapt că le este frig în acel combinezon de iarnă pentru copii, ceea ce înseamnă că sarcina de a-i ține la căldură (și de a cunoaște semnele că este timpul să intre în casă) ne revine nouă, părinților.

În plus, îmbrăcarea bebelușilor și a copiilor pentru iarnă este o artă. Sfaturile noastre pentru îmbrăcarea de iarnă vă asigură că nu le este nici prea cald, nici prea frig, ci exact cum trebuie – fie că merg la plimbare cu căruciorul, în parc sau merg cu dumneavoastră la magazin.

1. Straturile sunt calea de urmat

Îmbrăcați bebelușii și copiii cu un strat de haine în plus față de cel pe care l-ar purta un adult în aceleași condiții. De ce? Buzunarele de aer dintre straturile de îmbrăcăminte ajută de fapt la reținerea căldurii. De asemenea, stratificarea le permite copiilor să scoată o jachetă sau un pulover atunci când, să zicem, sunteți în tranzit, în loc să fie nevoiți să aleagă între a se supraîncălzi sau a îngheța. (Cu alte cuvinte, nu aruncați pur și simplu un combinezon de iarnă pentru copii peste pijamalele alea!)

2.  Dar nu prea multe straturi…

Vedeți regula de mai sus. Stratificarea copilului dvs. cu prea multe haine exterioare poate, de fapt, să-i facă să simtă recele mai repede. Acest lucru se datorează faptului că excesul de straturi îl poate face pe copilul dumneavoastră să transpire, ceea ce face ca hainele să fie umede, permițând frigului și vântului să le scadă temperatura.

3. Învățați cum să stratificați

Există trei straturi de bază pe care ar trebui să le cunoașteți – și materiale care sunt bune pentru fiecare. Deși poate părea copleșitor dacă nu sunteți, să zicem, un alpinist, nu este atât de dificil pe cât pare. Iată care sunt elementele de bază pe care trebuie să le cunoașteți:

  • Straturile de bază (stratul de lângă pielea copilului dumneavoastră)

– Ce face: elimină umezeala

– Materiale de căutat: lână sau țesături sintetice, cum ar fi poliesterul

– Potrivirea corectă: confortabilă

  • Straturile intermediare (se aplică peste stratul de bază)

– Ce face: izolează

– Materiale de căutat: lână, puf sau fleece

– Potrivirea potrivită: aproape de corp, fără a limita mișcarea

  • Stratul exterior

– Ce face: protejează copilul de ploaie, zăpadă și vânt

– Materiale de căutat: o jachetă impermeabilă, un combinezon de iarnă pentru copii sau o pelerină; hainele exterioare care sunt și respirabile (cum ar fi un costum de ski pentru copii sau cele din Gore-Tex) sunt esențiale dacă copilul dvs. va fi activ fizic

– Potrivirea potrivită: permite o mișcare ușoară și are suficient spațiu pentru straturi

4. Renunțați la bumbac

Știți că blugii și pantalonii din bumbac absorb ploaia și zăpada, dar chiar și în condiții reci și uscate, bumbacul absoarbe transpirația. Dacă este frig afară, cel mai bine este să evitați bumbacul cu totul.

Cu atât de multe opțiuni sportive și super drăguțe din fleece din care puteți alege în zilele noastre, renunțarea la bumbac nu ar trebui să fie o problemă.

5. Degetele de la mâini, degetele de la picioare și fețele au nevoie de un plus de tandrețe

Capul, fața, urechile, mâinile și picioarele copilului dumneavoastră sunt cele mai predispuse la expunerea la frig și la degerături. Degerăturile sunt un fel de versiune de iarnă a arsurilor: Afectează pielea și provoacă de obicei amorțeală. Iar pielea copiilor este deosebit de sensibilă la frig, așa că fiți cu ochii pe extremitățile lor.

Șosetele groase, care nu sunt din bumbac; cizmele impermeabile; mănușile impermeabile; o eșarfă și o pălărie sunt esențiale pentru a-i menține pe toți la cald în zilele reci. Pentru vremea foarte rece, căștile de protecție și măștile pentru față adaugă o protecție suplimentară.

6. Asigurați-vă că hainele (încă) se potrivesc

Oricât de tentant ar fi să înghesui acele degete în cizmele de anul trecut, picioarele au nevoie de spațiu pentru a se mișca. Pantofii și un combinezon de iarnă pentru copii prea strâmt pot limita circulația, contribuind la răceală.

7. Știți când trebuie să intrați înăuntru

Degerăturile încep ca o sfârâială de îngheț – piele roșie și furnicături care a fost expusă la aer rece sau zăpadă. Dacă observați o urmă de îngheț pe obraji, degete sau oriunde altundeva – sau dacă dinții copilului dvs. încep să clănțănească – este cu siguranță timpul să vă îndreptați spre un loc cald.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here