7 decembrie, ultima zi de valabilitate a polițelor Euroins!

7 decembrie este ultima zi în care asigurările obligatorii emise de Eurosins vor mai fi valabile! Compania a rămas fără autorizație și a intrat în faliment în primăvara acestui an, când au fost descoperite probleme în dosarele respinse și lipsa fondurilor pentru despăgubiri.

Din cele peste 2,7 milioane de poliţe RCA ale companiei, care erau în vigoare în momentul retragerii autorizaţiei de funcţionare de către ASF, pe data de 17 martie 2023, circa 31% încă sunt în vigoare. Cei care nu au făcut alte asigurări, la alte companii, vor rămâne descoperiți începând cu 8 decembrie. Autoritățile le recomandă românilor să facă asta cât mai repede, pentru a evita aglomerația din ultima zi.Șoferii care nu vor încheia polițe de asigurare cu o altă companie, riscă amenzi între 1.000-2.000 de lei sau chiar reținerea certificatului de înmatriculare.

„După data de 7 Decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a poliţelor de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA, cu excepţia celor încadrate în clasa de asigurări 15 Garanţii) creditorii de asigurare se pot adresa FGA cu o cerere de plată de restituire primă, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferenţei de primă pentru perioada rămasă neacoperită. În cazul poliţelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, în sensul notificării asigurătorului cu privire la încetarea respectivei poliţe de asigurare. FGA va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună primite de la petenţi ai Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse până la data de 07 Decembrie 2023, inclusive“, transmit reprezentanții Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.