62 de argeșeni, prinși muncind la negru. Amenzi uriașe date de inspectorii ITM. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 151 de controale în luna aprilie. La 16 angajatori au fost identificate prestând muncă nedeclarată 62 de persoane. Inspectorii au dat amenzi de 520.000 lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; necompensarea în bani, la încetarea activităţii, a concediului de odihnă cuvenit; neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă ; netransmitere contract individual de muncă în Revisal.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, prelucrare lemn, service auto, alimentație publică, transport; spalatorii auto, construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 180 de controale

Au fost aplicate 13 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 49.000 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; necomunicare eveniment; lipsă echipament individual de protecţie.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică, exploatare forestiera, instalatii electrice, spalatorii auto, construcţii, protecție și pază, transport, confectii textile, distributie marfuri.

Comments

comments