6 sfaturi referitoare la reconstrucţia mamară după mastectomie

Material realizat de chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, medic la Metamorphosis Center, în cadrul campaniei de informare și creștere a respectului de sine a femeilor ”Frumusețea la 40 de ani”.

Ce este reconstrucția mamară?

Reconstrucția mamară este intervenția chirurgicală de refacere a formei și mărimii sânilor după îndepărtarea glandelor mamare în urma unei mastectomii.
Daca aveți în plan o reducție mamara, este necesar să țineti cont de următoarele sfaturi:

 1.    Pentru pacientele care au suferit o dublă mastectomie, reconstrucția mamară are un impact psihologic benefic, pentru că redă pacientelor încredere în sine și le restabilește echilibrul emoțional.

 2.    Pacientele care se hotărăsc să decurgă la această intervenție trebuie să fie informate asupra faptului că intervenția este îndelungată și se desfășoară în mai multe etape.

 3.    Intervenția de reconstrucție este indicată după aproximativ 6-12 luni de la efectuarea operației de mastectomie, deoarece în cazul în care pacienta este sub tratament chimioterapic sau radioterapie, intervenția trebuie amânată până la încheierea tratamentului.

 4.    Înainte de intervenție se va analiza starea de sănătate a pacientei printr-o serie de investigații și se va stabili împreună cu medicul plastician dorința pacientei privind mărimea și forma implantului.

 5.    Se recomandă renunțarea la fumat cu aproximativ 2 luni înainte și după intervenție, deoarece poate întârzia vindecarea țesuturilor.

 6.    Deasemenea se va evita administrarea aspirinei cu 2 săptămâni înainte de intervenție și se va adopta o dietă sănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here