6 copii din Piteşti, Campionii României la concursului de robotica “FIRST® LEGO® League” România 2018-2019. Sezonul 2018-2019 INTO ORBIT, al FIRST® LEGO® League (competiție internațională de robotică și soluții inovatoare), a reunit de curând, în incinta Universității Politehnice București, 48 de echipe (9 – 16 ani) din 26 de orașe, peste 300 de copii, într-o competiție plină de surprize și suspans.

Câștigătorii concursului de anul acesta sunt 6 copii din Pitești, copii care formează echipa STEM Kids Saturn. Pe lângă marele premiu “Campion”, echipa a câștigat și premiul “Performanța Robotului”, ieșind pe primul loc la proba de robotică. În luna Mai 2019, ei vor reprezenta tara noastra la Concursul International din Izmir, Turcia.

Pe tot parcursul zilei, echipele participante au susținut cele trei probe ale FIRST® LEGO® League: valori fundamentale, proba de robotică și proba de cercetare.

Valorile fundamentale FIRST®: descoperire, inovație, impact, incluziune, lucru în echipă și distracție sunt valorile pe care fiecare copil, antrenor și părinte și le însușesc pe parcursul sezoanelor ligii, și sunt de fapt valorile pe care fiecare din noi ar trebui sa le cunoască și să le aplice în viața de zi cu zi.

A fost o zi plină de emoții (atât concurenții cât și părinții) mai ales la proba de robotică, probă care se desfășoară în spațiu deschis și la care toată lumea prezentă poate lua parte. Au fost zeci de minute cu sufletul la gură, minute în care copiii, părinții și antrenorii au urmărit ecranele cu clasamentul și roboții făcând run-uri pe mesele de concurs. Au fost 3 runde în proba de robotică, runde la sfârșitul cărora s-a luat în considerare punctajul maxim per run; STEM Kids Saturn a acumulat 201 puncte și a castigat această probă, obținând locul 1 la “Performanța Robotului”

Proiectul de cercetare prezentat de STEM Kids Saturn, a constat în construcția unui costum prototip, costum cu ajutorul căruia astronauții ar putea micșora cu pâna la 10% timpul alocat exercițiilor fizice pe parcursul misiunilor spațiale. De asemenea, costumul ajută la menținerea tonusului muscular și la o revenire mai rapida a organismului în parametrii normali la întoarcerea pe Pământ. Mai multe detalii legate de proiectul de cercetare le găsiți pe YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=nPE_wGRmcnk&t=

FIRST® LEGO® League, este un concurs de robotică, care se adresează copiilor cu vârsta între 9 – 16 ani și care se desfășoară în peste 98 de țări aducând împreună peste 40.000 de echipe. Ghidate de antrenori, echipele cercetează o problema existentă în lumea reală (din diverse domenii ca: reciclare, energie, călătoria în spațiu, etc.) și sunt provocate să dezvolte o soluție. Trebuie de asemenea să conceapă, să construiască și să programeze un robot utilizând tehnologia LEGO MINDSTORMS®, și la final să concureze.

Pe tot parcursul antrenamentelor, copiii se distrează în timp ce învață să aplice conceptele STEM (Science, Technology, Engineering and Math); ei experimentează toate etapele din cadrul procesului de dezvoltare al unui produs real prin rezolvarea problemei sub presiunea timpului, fără multe resurse și împotriva unor concurenți necunoscuți.

Participând la FIRST® LEGO® League se pot experimenta/simula toate aspectele unui mediu de afaceri real.

FB: https://www.facebook.com/SKSroteam/
Website: https://sksteam.ro/
Email: echipasks@gmail.com

Comments

comments