6.000 de angajați ai MAI vor asigura măsurile de siguranță cu ocazia pelerinajului de Sfânta Parascheva

În perioada 9 – 17.10.2016, peste 6.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, jandarmi, pompieri vor asigura măsurile de siguranță publică cu ocazia pelerinajului care are loc în fiecare an cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva.

Echipajele de ordine publică vor acționa în zona obiectivelor de cult, la locurile de desfășurare a manifestărilor cultural-artistice unde se așteaptă un număr mare de persoane, precum și în trenuri și în stațiile CFR.
Numărul polițiștilor rutieri va fi suplimentat în zona din apropierea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Palatului Culturii, Gării și Autogării, precum și la locurile de desfășurare a evenimentelor cu public numeros. Polițiștii vor fi prezenți pentru a fluidiza circulația și pentru a impune măsuri de restricție temporară sau permanentă a traficului rutier pe anumite străzi, în scopul prevenirii aglomerărilor și a blocajelor rutiere.

De asemenea, pompierii-salvatori, cu mijloacele tehnice specifice, vor fi pregătiți să intervină pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență ce pot apărea pe parcursul sărbătoririi hramului Sfintei Cuvioase Parascheva și a manifestărilor cultural-artistice organizate în această perioadă.

În proximitatea Catedralei Mitropolitane vor fi amplasate patru puncte pentru acordarea asistenței medicale și a primului ajutor calificat persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, în zonă va exista un dispozitiv constituit din echipaje de salvatori, dotate cu stingătoare portabile și alte mijloace de primă intervenție, care, la nevoie, să poată interveni rapid pentru stingerea incendiilor.

Recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra programului manifestărilor și să respecte indicațiile autorităților referitoare la restricții și alte măsuri astfel încât să evite aglomerațiile, blocajele în trafic sau orice altă situație neplăcută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here