“Strategia de dezvoltare a Comunei Bascov pentru perioda 2014-2020” reprezintă un nou plan strategic de dezvoltare a spaţiului rural, care stabileşte ca obiectiv principal bunăstarea oamenilor.

Acestea se vor materializa în 54 de proiecte, despre care edilii locali spun că vor duce la creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin implementarea unor măsuri de reabilitare, modernizare şi dezvoltare a infrastructurii dar şi prin sprijinirea mediului de afaceri. Printre acestea se numără extinderea reţelelor de canalizare şi apă potabilă, reabilitarea instituţiilor de învăţământ, înfiinţarea unor obiective precum un adăpost pentru animalele fără stăpân, un serviciu de asistenţă şi îngrijire medicală la domiciliu a bătrânilor dar şi un centru de informare pentru accesarea fondurilor europene.

Pentru următorii 5 ani, edilii bascoveni au prevăzut şi lucrîri de anvergură în infrastructura rutieră precum construirea unei centuri ocolitoare a comunei, amenajarea de trotuare şi parcări, modernizarea unor străzi din localitate şi chiar construirea unor parcări supraterane în zonele aglomerate.
Nu lipsesc din strategie proiectele pentru promovarea culturii şi activităţilor artistice: organizarea unui festival naţional de de folclor şi organizarea unui turneu artistic pentru schimb de experienţă,înfiinţarea unui amsamblu de dans ţigănesc, în cadrul Casei de Cultură “Adriana Trandafir” şi dotarea cu costume specifice, precum şi achiziţionarea de costumem populare româneşti şi a decorurilor pentru secţia de Teatru a casei de cultură.     
  
“Comuna Bascov va deveni astfel o alternativă atractivă în raport cu viaţa la oraş, cu instituţii viabile, economii sustenabile, acces la servicii publice moderne, capabile să gestioneze, să reţină şi să atragă oameni instruiţi întreprinzători, ce vor contrubui la rândul lor la creşterea şi modernizarea comunei. Astfel, în întregul ei, noua strategie de dezvoltare a comunei Bascov reafirmă încă o dată interesul autorităţilor locale pentru bunăstarea ceteţenilor!” afirmă primarul comunei, Gheorghe Stancu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI